Ratepension

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i danskernes private finanser. I ens budget er der feks. tandlæge. Og der er en masse steder, hvor vi kan spare nogle monetos. Her er udvalgte gode finter, som du kan læse uden at betale.

Den mest sandsynlige fremgangsmåde for os til at blive holden på, er gennem en kapitalpension. Det sagde en fag dame en gang. For danskere er det normalt den mest plausible måde at blive velhavende på. Så man bør spekulere på, at sætte dig mere ind i pensionsordning, med de værdiskabende muligheder, der findes i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det man får i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du bør nøjeseende tænke over dine kritisk behov og ikke gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du overhovedet ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må leve med. Bagefter du har fravalgt, så gælder det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et absolut minimum. Skal din motorcykelforsikring kun forsikre fx. 120.000 dkk og/eller kan du leve med en selv-risiko på 95.000 dkk, hvis din villa nedbrænder til aske?

Sparekasser er også et sted, hvor der kan være store penge at hente. Uligheden mellem de mest kostbare og de mange billige pengeinstitutter er mega stor. Vi hører om, op mod 4.100 kroner per måned for en typisk famillie og huslån. Lån til ejerlejlighed er det største isolerede køb, som man møder. Forbrugslån er det man skal være opmærksom på, hvis du skal tune din privat økonomi. En ting er morrenter, men også dagskursen er meget vigtig. Lånomlægning er det, der kan forskønne din private finanser. En anden vigtig variabel er udskydelse af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis du kan udskyde for eksempel 15 mdr. med at låne pengene og i stedet for spare op i denne periode, så har du dels nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du adgang til en stribe medlemstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har tvunget fagforeningsvalg igennem fagaftale. Men man kan jo selvfølgelig vælge kun at have en akasse. Fagforbund kan støtte dig med almindelige forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er dumt at spare de penge, hvis du haroplever for eksempel muskelbesvær.

Maden er den del i din private finanser, som udgør den aller største andel. Visse folk kan leve for et spartansk rådighedsbeløb, hver md, så er der andrefolk, som forkæler sig med meget store beløb på fx fornem take-away. En ting er hvis du køber mad ude på enten cafeteria eller fastfood-levering – men den rigtig store synder er den mad du køber og bager derhjemme. På dette område er der det traditionelle køb i supermarkederne, som du bærer hjem. Beklageligvis er man eftergivende for spontane køb, der betyder at kassebonen eksploderer. Et trick er, at du handler dine mad via nettet, på de spændende virtuelle supermarkeder. Her kan du enten shoppe normale madvarer, men også de gode fristende udbud af måltidskasser.

Du skal altså gennemse dine penge, så du sparer indenfor alle nicher af din budget. Så kan du ende op med at få et langt større beløb til de dejlige elementer i hverdagen. Tak fordi du læste med.