Pensionstyper

Der er utallige forskellige udgifter, som er i dannernes private økonomi. I dit driftsbudget er der fx forsikringer. Men der er en række steder, hvor du kan spare nogle gysser. Her er de vigtigste gode finter, som du kan tilgå til kroner nul.

Den mest sandsynlige fremgangsmåde for os til at blive kapitalstærk på, er via en privat pension. Det fremførte en klog dame nøgternt. For os er det gennemsnitligt den mest realistiske måde at blive velstående på. Så man bør tænke over, at sætte sig mere ind i kapitalpension, med de værdiskabende muligheder, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det man får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du bør nøjeseende gennemtænke dine faktiske behov og ikke blot gøre som alle de andre. Der er nok forsikringer, du ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så drejer det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din husforsikring udelukkende dække f.eks. 85.000 kr og/eller kan du acceptere en selv-risiko på 9.000 kr, hvis lejlighed nedbrænder helt?

Pengeinstitutter er også et område, hvor der er nemme penge at finde. Forskellen mellem de mest dyrebare og de aller billigste pengeinstitutter er uovertruffen. Vi taler om, op til 3.800 kr /måned for en middelset kernefamilie plus huslån. Lån til rækkehus er det største isolerede køb, som man har. Store lån er i den grad den ting man bør være opmærksom på, når du skal udvikle din private finanser. En ting er renteomkostninger, men også handlekursen er kritisk. Lånkonvertering er det, som kan optimere din private økonomi. En vigtigere faktor er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med eksaltering af tid. Hvis du kan vente med lån fx ét år med at låne penge og i stedet spare ligesvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt lånstørrelsen, men også renteudgifterne.

Er du med hos den rigtige fagforening, så har du mulighed for en række fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er en del at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men du kan jo selvfølgelig vælge kun at nøjes med en akasse. Fagforbund kan bistå dig med alm. forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er klogt at spare pengene, hvis du haroplever fx muskelbesvær.

Din mad er det område i din privat økonomi, der repræsenterer den aller største part. Nogle mennesker kan overleve for et småt beløb, hver md, så er der andre personer, der bruger enorme beløb på dyr take-away. Et er når du køber din mad ude på enten hotel eller take away – men den absolut store byrde er det mad du køber og tilbereder i hjemmet. På dette område findes der det klassiske indkøb i supermarkederne, som man bærer hjem. Desværre er danskere gidsel for spontane køb, som medfører at kassebonen bliver længere. Et godt råd er, at du shopper dine mad via nettet, på de effektive webbaserede supermarkeder. Der kan du både shoppe de normale madvarer, men også de dejlige innovative tilbud på måltider i kasser.

Du bør altså udregne dine forbrug, så du nedskærer inden for alle områder af din husøkonomi. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et langt sjovere slutbeløb til de lækre dele af tilværelsen. Mange tak fordi du læste denne side.