Pensionslån

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i vores private økonomi. I vores driftsbudget er der fx husholdning. Og der er en del områder, hvor du kan spare dumme penge. Her er de vigtigste gode tips, som du kan tilgå til kroner nul.

Den letteste fremgangsmåde for os til at blive rig på, er ved hjælp af en alderspension. Det postulerede en intelligent mand for noget tid siden. For den jævne dansker er det nominielt den mest plausible metode at blive holden på. Så du bør tænke over, at sætte dig mere ind i pension, med de værdifulde muligheder, der ligger i din alderspension.

Forsikringer er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør strikt gennemtænke dine kritisk behov og ikke gøre som alle de andre. Der kan være forsikringer, du nok ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Bagefter du har udelukket, så drejer det om at drosle dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din fritidshus forsikring kun forsikre fx 200.000 kr. eller/og kan du acceptere en egen betaling på 8.000 kr, hvis din egendom nedbrænder til jorden?

Private banker er også en udgiftpost, hvor der for mange er store penge at hente. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er større end du tror. Vi taler om, op til 2.700 kr. månedligt for en typisk 2 børnsfamilie plus huslån. Lån til ejerbolig er det største køb, som man har. Forbrugslån er stor stil noget man skal være fokuseret på, når du skal fintune din privatøkonomi. Et er renterne, men også dagskursen er kritisk. Konvertering af lån er noget, der kan accelerere din private økonomi. Den vigtigste parameter er udskydelse af lån. Lån kan paralleliseres med accelleration af tid. Hvis man kan vente med lån for eksempel 17 mdr. med at låne penge og i stedet spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så har du ret til en stribe fordele. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er for resten gode at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg igennem arbejdsgiveren. Men man kan jo vælge blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikring og sundhedsdækning – så overvej om det er det smarteste at udmelde dig, hvis du haroplever fx kritisk sygdom.

Din mad er den del i din private finanser, som konstituerer den absolut største part. Hvor nogle kan leve for et spartansk beløb, hver måned, så er der andre, som spenderer gigantiske summer på feks. fornem restaurantmad. En ting er når du køber mad ude i byen på enten reastauration eller Just eat – men den absolut store pengesynd er den mad du køber og gør klar i hjemmet. Her findes der det normale dagligvareindkøb i supermarkederne, som man bærer hjem. Beklageligvis er vi underlagt for spontane køb, som medfører at indkøbssedlen bliver for lang. Et tip er, at du køber dine dagligvarer online, på de effektive e-handlende supermarkeder. Der kan man både købe traditionelle indkøb, men yderligere også de spændende innovative udvalg af måltidskasser.

Du bør altså efterse dine udgifter, så du sparer på alle områder af din budget. Derved kan du slutte med at være i besiddelse af et meget større pengebeløb til de dejlige ting i dig hverdag. Tak fordi du læste med på min artikel.