Kapitalpension

Der er mange forskellige udgifter, som er i vores private finanser. I vores regnskab er der f.eks. telefoni. Men der er en række poster, hvor du kan spare udgifter. Her er vigtige og gode tips, som du kan få uden det koster noget.

Den mest sandsynlige måde for os til at blive stenrig på, er via en pensionsopsparing. Det udtalte en fag mand en gang. For alle er det nominielt den mest realistiske måde at blive kapitalstærk på. Så man bør spekulere på, at sætte sig mere ind i pensionsopsparing, med de muligheder, der findes i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det du får i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du skal strikt spekulere på dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du overhovedet ikke har brug for og som du kan være foruden. Det er en reel risiko, du må leve med. Bagefter du har valgt, så drejer det om at barbere dine forsikringer ned til et nødvendighedsniveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende forsikre f.eks. 160.000 kr. og/eller kan du leve med en selvbetaling på 17.000 kr., hvis dit rækkehus nedbrænder ?

Sparekasser er ligeledes en post, hvor der vil være gode penge at finde. Afvigelsen mellem de dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er meget stort. Vi hører om, op imod 2.900 kroner pr. md. for en gennemsnitlig husstand og real kredit. Lån til køb af villa er det største enkelte køb, som man har i hele sit liv. Forbrugslån er stor grad det man skal være fokuseret på, hvis du skal fintune din private finanser. En ting er renteudgifterne, men også handlekursen er kritisk. Lånkonvertering er det, som kan optimere din privatøkonomi. Den vigtigste variabel er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis du kan udskyde fx. 14 måneder med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så får du både nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du mulighed for en smule fordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten nemme at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg igennem lønaftalen. Men du kan altid vælge kun at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan hjælpe dig med både forsikring og sundhed – så gennemtænk om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx muskelbesvær.

Mad er den post i din økonomi, der repræsenterer den aller største andel. Visse folk kan fungere for et småt budget, hver måned, så er der andrefolk, som bruger enorme beløb på fornem take-out. Et er når man køber mad ude i byen på enten spisested eller fastfood delivery – men den absolut store synder er det mad du køber og steger i hjemmet. På dette område er der det normale dagligvareindkøb i supermarkedet, som man tager med hjem. Beklageligvis er danskere skydeskive for impulskøb, som medfører at kvitteringen bliver længere. Et trick er, at du køber dine dagligvarer på internettet, via de spændende virtuelle supermarkeder. Her kan du enten købe de traditionelle dagligvarer, men samtidig også de mange innovative udvalg af måltider i kasser.

Du bør efterregne dine konti, så du minimerer inden for alle dele af din husstandsøkonomi. Således kan du ende med at råde over et meget større pengebeløb til de skægge ting i livet. Jeg er glad fordi du så med på bloggen.