Invalide- og førtidspension

Der er en række forskellige udgifter, som findes i danskernes privat økonomi. I vores privatbudget er der fx billån. Men der er en række poster, hvor du kan spare dumme penge. Her er udvalgte gode råd, som du kan læse kvit og frit.

Den sikreste fremgangsmåde for os til at blive rigmand på, er gennem en kapitalpension. Det udtalte en vis vismand nøgternt. For langt de fleste er det normalt den mest plausible metode at blive stenrig på. Så vi bør overveje, at sætte sig ind i alderspension, med de alternativer, der ligger i din pension.

Forsikringsdækninger er det vi bestiller i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du skal nøje spekulere på dine egentlige behov og ikke bare gøre som alle andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du nok ikke behøver og som du godt kan leve uden. Det er en reel risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så gælder det om at barbere dine forsikringer ned til et bundniveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække fx. 65.000 kr og kan du leve med en selv risiko på 9.000 dkk, hvis dit hjem brænder ned til jorden?

Sparekasser er også et sted, hvor der tit er mange penge at bespare. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er spektakulær. Vi taler om, op mod 3.800 dkk månedligt for en normal husstand + reallån. Lån til køb af bolig er det største enkelte køb, som mange har i hele sit liv. Kassekredit er den ting du bør være fokuseret på, hvis du skal fintune din økonomi. Et er renterne, men også handlekursen er vigtig. Låneomlægning er det, der kan forskønne din private økonomi. En vigtigere størrelse er forhaling af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis du kan undlade for eksempel 15 måneder med at låne penge og i stedet spare op i perioden, så har du nedbragt gælden, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så har du adgang til en del fordelstilbud. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten gode penge at spare på en billig fagforening. Nogle folk har forceret fagforeningsvalg gennem fagaftale. Men man kan jo selvfølgelig vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er smart at udmelde dig, hvis du lider af for eksempel stress.

Dagligvarer er det sted i din privat økonomi, som repræsenterer den største part. Hvor nogle kan leve for et beskedent beløb, hver md, så er der andrefolk, der forkæler sig med store summer på f.eks. fornem take-out. Et er hvis du køber mad ude på enten bøfhus eller Just eat – men den helt store byrde er det mad du køber og opvarmer hjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske indkøb i supermarkedet, som man tager med hjem. Uheldigvis er vi gidsel for uforudsigelige køb, som medfører at bonen løber løbsk. Et tip er, at du køber dine mad online, via de nemme netsupermarkeder. Her kan man indkøbe de normale madvarer, men desuden også de gode nye sortiment af kasser med mad.

Du skal beregne dine penge, så du drosler ned på alle dele af din økonomi. Så kan du ende op med at være i besiddelse af et meget sjovere rådighedsbeløb til de sjove dele af livet. Tusind tak fordi du så min blog.