Alderspension (hele livet)

Der er utallige forskellige udgifter, som er i det danske folks privatøkonomi. I vores udgiftsbudget er der fx. a-kasse. Og der er en række poster, hvor vi kan spare udgifter. Her er vigtige og gode finter, som du kan tilgå uden det koster noget.

Den nemmeste metode for danskerne at blive ved muffen på, er gennem en alderspension. Det sagde en fag person nøgternt. For langt de fleste er det normalt den mest sandsynlige måde at blive kapitalstærk på. Så man bør overveje, at sætte dig ind i pension, med de rige muligheder, der er i din alderspension.

Forsikringer er det du erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du bør overveje dine nødvendige behov og ikke gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du nok ikke har brug for og som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så drejer det om at drosle dine forsikringsdækninger ned til et absolut minimum. Skal din husforsikring udelukkende forsikre fx 60.000 dkk og/eller kan du acceptere en selv risiko på 95.000 kr, hvis lejlighed nedbrænder til jorden?

Pengeinstitutter er ligeledes en post, hvor der ofte er gode penge at finde. Differencen mellem de dyreste og de aller billigste banker er astronomisk. Vi snakker om, op mod 3.300 kr. pr. måned for en middelset 2 børnsfamilie + boliglån. Lån til køb af rækkehus er det største enkelte køb, som mange har i sit liv. Forbrugslån er i det hele taget det man bør være opmærksom på, hvis du vil tune din økonomi. En ting er renteudgifter, men også kursen er meget vigtig. Lånkonvertering er det, som kan forbedre din privatøkonomi. En vigtigere faktor er udskydelse af lån. Lån kan paralleliseres med fremskydning af tid. Hvis man kan afvente fx. 1 år med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i perioden, så får du dels nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for en del fordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten hurtige penge at spare på en billigere fagforening. Nogle personer har forceret fagforeningsvalg i fagaftale. Men du kan prioritere kun at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan støtte dig med både forsikring og sundhed – så overvej om det er smart at udmelde dig, hvis du haroplever fx muskelbesvær.

Husholdningen er det område i din privat økonomi, som repræsenterer den største andel. Hvor nogle kan fungere for et ultra lille budget, hver md., så er der andre, som forkæler sig med store pengebeløb på eksklusiv fastfood. Et er hvis du køber mad ude på enten michellin restaurant eller fastfood delivery – men den absolut store synder er det mad du køber og steger i hjemmet. I dette tilfælde findes der det klassiske madkøb i supermarkedet, som du tager med hjem. Uheldigvis er mange skydeskive for spontane køb, der medfører at kassebonen vokser. Et godt råd er, at du handler dine mad via nettet, via de gode e-handlende supermarkeder. Her kan du både handle traditionelle dagligvarer, men desuden også de mange innovative udbud af måltidskasser.

Du bør altså beregne dine penge, så du reducerer på alle dele af din husøkonomi. Således kan du ende med at få et meget større slutbeløb til de unødvendige elementer i tilværelsen. Jeg er glad fordi du læste med.