Aldersforsikring

Der er utallige forskellige udgifter, der findes i dannernes privatøkonomi. I vores driftsbudget er der f.eks. telefoni. Men der er en masse steder, hvor vi kan spare nogle slanter. Her er en række gode finter, som du kan få uden det koster noget.

Den sikreste måde for os til at blive holden på, er kva en pension. Det udtalte en klog dame en gang. For dig er det nominielt den mest plausible metode at blive holden på. Så man bør tænke over, at sætte sig ind i private pension, med de værdifulde potentialer, der ligger i din private pension.

Forsikringer er det man får i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du bør overveje dine nødvendige behov og ikke bare gøre som andre. Der er forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må tage. Når du har udelukket, så gælder det om at tage dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din husforsikring kun dække f.eks. 105.000 dkk og kan du nøjes med en egenbetaling på 20.000 kroner, hvis lejlighed nedbrænder til grunden?

Private banker er ligeledes en udgiftpost, hvor der er store penge at finde. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mest billige banker er ikke småting. Vi hører om, op til 4.100 kr. per måned for en normal 2 børnsfamilie plus real kredit. Lån til køb af ejerlejlighed er det største køb, som man har i hele sit liv. Mange lån er i den grad den ting man skal være fokuseret på, hvis du skal tune din privatøkonomi. En ting er morrenter, men også kursen er vigtig. Lånkonvertering er en ting, der kan forskønne din økonomi. Den vigtigste parameter er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis man kan afvente for eksempel 12 mdr. med at låne pengene og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du dels nedbragt hovedstolen, men også udgifterne til renter.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så får du adgang til en smule medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten nemme at spare på en billigere fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening i deres overenskomst. Men du kan jo selvfølgelig vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan assistere dig med både almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er dumt at melde dig ud, hvis du haroplever f.eks. stress.

Husholdningen er den del i din private finanser, der konstituerer den absolut største del. Nogle mennesker kan overleve for et spartansk beløb, hver md, så er der andre personer, der spenderer meget store summer på f.eks. lækker mad. Et er hvis du køber mad ude i byen på enten reastauration eller Just eat – men den virkelig store synder er det mad du køber og steger derhjemme. Her er der det normale dagligvareindkøb i supermarkederne, som du bærer hjem. Beklageligvis er mange offer for uforudsigelige køb, som resulterer i at kvitteringen stiger drastisk. Et godt råd er, at du handler dine madvarer online, på de anderledes virtuelle supermarkeder. Her kan man enten købe normale indkøb, men desuden også de spændende innovative udvalg af måltider i kasser.

Du skal altså gennemse dine forbrug, så du nedskærer på alle steder af din budget. Så kan du ende op med at få et meget større beløb til de dejlige ting af tilværelsen. Mange tak fordi du læste denne side.